Jeugdwerking

Kom eens een kijkje nemen of eens gratis proefschieten!

Iedereen vanaf 10 jaar die belangstelling heeft voor de schietsport of er iets wil over weten kan gerust iedere vrijdag, vanaf 19u00 eens vrijblijvend langskomen.

Er wordt geschoten met luchtkarabijn en luchtpistool (beiden 4,5mm of .177) op zes automatische banen van 10 meter. De club beschikt over luchtkarabijnen en luchtpistolen, die gratis ter beschikking staan van de leden die (nog) niet over een eigen wapen beschikken.

Sommingen weigeren karabijn- en pistoolschieten als sport te zien omdat er schijnbaar weinig lichamelijke inspanning vereist is. Men kan echter gerust stellen dat deze Olympische disciplines ernstig beoefenen veel fysieke inspanning van de schutter vereist.

Het mikken vraagt veel concentratie. Het onbeweeglijk in aanslag houden is het resultaat van een training die lichamelijke fitheid en zelfbeheersing vergt. Wij willen het sportief karakter van onze sport plaatsen boven louter amusement.

Deze traditioneel mannelijke sport heeft een verrassend grote aantrek bij de dames. Ook jongeren vinden het tof. Bij ‘PSKO’ zijn wij dan ook verheugd te merken dat men “met de familie naar de schieting” komt!

U bent altijd welkom om kennis te maken met onze club.

Voorwaarden jeugdleden

Onze club is tevens aangesloten bij de Oudenaardse sportraad en verleent zijn medewerking aan activiteiten door hun georganiseerd.

jeugdschieten bij PSKO